Jsou dezerty, které si dáte jen jednou za čas. A pak jsou takové, které mů- žete jíst každý den. A právě mezi ně patří klasika mezi sladkými chlebíčky – citronovo-makový chléb z třeného těsta. Pokud si navíc dáte do 11 hodin svou oblíbenou kávu, dostanete k ní pořádný kousek za zvýhodněnou cenu.
Třené těsto je jedním z nejběžnějších těst pro domácí pečení. Nešlehá se, ale míchá čili tře. Při pečení také nevyběhne jako jiná těsta. Nabude asi jen o třetinu až polovinu svého objemu zasyrova. Proto působí poměrně hutně, zato se krásně krájí a je vláčné a lehounké.
Citron a mák
Celosvětově oblíbená chuťová kombinace. Narazíte na ni v Praze i třeba v Buenos Aires. Díky přidané citronové šťávě je chuť tohoto chlebíčku výrazná a svěží. Chléb je přitom příjemně sladký a při kousání vám bude mezi zuby krásně praskat český modrý mák.