Jahodový Red velvet
Red Velvet neboli červený samet je lahodný dort, který je charakteristický svou červenou barvou a jemnou texturou. Jeho historie sahá do 20. let 20. století, kdy byl údajně prvně podáván v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Jeho atraktivní vzhled a bohatá chuť ho dodnes řadí mezi neoblíbenější dorty na světě.
Zatímco dříve se jeho charakteristická červená barva získávala chemickou reakcí podmáslí, kakaa, octa a sody, dnešní cukráři jeho korpus kouzelně obarví kombinací kyselého přírodního kakaového prášku se zásaditými složkami. Některé hospodyňky jej pak obarvují červenou řepou.
A my vám ho nyní nabízíme v té nejlepší kvalitě! Jeho základem je sametově jemný korpus, který je prokládaný bohatou vrstvou smetanovo-tvarohového krému a jahodového želé. Zdobený je lyofilizovanými jahodami, které se rozplývají na jazyku. Red Velvet není jen sladkým pokušením, ale také vizuálním zážitkem.
Tento dort je jednoznačně must-have jarní kavárenské sezóny.