Pistáciové oříšky, maliny a bílá čokoláda. To je chuťová kombinace, na kterou přísahá mnoho renomovaných cukrářů a šéfkuchařů: od Jamieho Olivera, přes australského šéfkuchaře s francouzskými kořeny Guillaume Brahimiho až po londýnského mistra kuchyně s izraelskými kořeny Yotama Ottolenghiho.
My jsme ji použili pro náš unikátní exkluzivní dort, který si nedáte nikde jinde než v Costa Coffee.
Barvy, ze kterých se sbíhají sliny
Červený základ tvoří „red velvet“ korpus, který podobně jako rudý sametový koberec chystá scénu pro velké chuťové představení. To se pak odehrává v dalších čtyřech vrstvách nad ním. Začíná to červenou vrstvičkou mražených malin, pokračuje smetanovou vrstvou z pěny z bílé čokolády s pistáciovou pastou, malinovým pyré a celý příběh završuje tenká poleva z malinového pyré a zdobení z pistáciové mouky, sekaných pistácií a lyofilizovaných malin.
Ideálně kombinované chutě
Náš pistáciový dort s malinami ladí nejen barevně. Jednotlivé vrstvy jsou na sebe kladeny promyšleně tak, aby svěžest a jemná nakyslost malin doplňovala lahodnou hladkost pěny z bílé čokolády, smetany a charakteristickou nasládlost pistáciových jader.
Přejeme příjemný estetický, a hlavně kulinářský zážitek!
